In Conversation @ Haberfield Treehouse by Bayside Built

Designing homes in Haberfield’s conservation area comes with its challenges. ‘Treehouse’ with its precise detailing and a sensitive approach to the streetscape has captured a flawless combination of bespoke design with a classic layout and facade.

With shadow lines, blind and lighting pelmets crucial to the design, four exposed Glu-Lam beams were pin-point installed to dictate the entire layout of the space.

The house features a distinct raw material palette with white and forest green-painted walls and polished concrete floors, with the staircase designed to provide a bold statement at the core of the building. The kitchen design features mirrored splashbacks to increase the welcoming and spacious character.

Along with the lower level, the project/renovation also features a generous master bedroom with walk-in robe and ensuite, as well as a further guest room - both opening up views over the treetops, creating a true treehouse atmosphere.