Treehouse, Haberfield

Treehouse, Haberfield

Designing homes in Haberfield’s conservation area comes with its challenges. ‘Treehouse’ with its precise detailing and a sensitive approach to the streetscape has captured a flawless combination of modern custom design with a classic layout and facade.

Every room in Bayside Built’s ‘Treehouse’ house leads you towards stunning elevated views over The Bay Run towards Le Montage and into the city. Steel framed sliding doors at the rear vanish into cavities when open and have only 25mm of visible frame when closed.

With shadow lines, blind and lighting pelmets crucial to the design, four exposed Glu-Lam beams were pin-point installed to dictate the entire layout of the space.

The house features a distinct raw material palette with white and forest green-painted walls and polished concrete floors, with the staircase designed to provide a bold statement at the core of the building.

The kitchen design features mirrored splashbacks to increase the welcoming and spacious character of the living area.

Along with the lower level, the renovation also features a generous master bedroom with walk-in robe and ensuite, as well as a further guest room - both opening up views over the treetops, creating a true treehouse atmosphere.